اثر سطوح مختلف پودر آلوئهورا (Aloe vera) بر عملکرد رشد و شاخصهای هماتولوژیک ماهی طلایی (Carassius auratus)
|
مریم حسین نژاد جدیدی ، مجید رضا خوش خلق* ، حمید علاف نویریان |
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان |
|
چکیده: (1355 مشاهده) |
این مطالعه با هدف بررسی افزودن سطوح متفاوت پودر آلوئهورا به جیره غذایی و تاثیر آن بر عملکرد رشد و شاخصهای خونی ماهی طلایی انجام شد. 120 قطعه ماهی با وزن متوسط 03/0± 57/7 گرم به مدت 56 روز با جیرههایی حاوی صفر، 5، 10 و 15 گرم پودر آلوئهورا به ازای هر کیلوگرم غذای پایه تغذیه شدند. نتایج شاخصهای رشد نشان داد وزن نهایی در تیمار 5 و 10 گرم پودر آلوئهورا افزایش یافت و با تیمار 15 گرم و گروه شاهد اختلاف داشت (05/0>P). وزن کسب شده، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در تیمار 10 گرم پودر آلوئهورا با سایر گروههای آزمایشی تفاوت داشت (05/0>P). تعداد گلبول قرمز، میزان هموگلوبین و درصد هماتوکریت در تیمار 5 گرم افزایش و با تیمار 15 گرم و گروه شاهد اختلاف داشتند (05/0>P). تعدا گلبول سفید و درصد نوتروفیل در تیمار 5 و 10 گرم افزایش و با تیمار 15 گرم و گروه شاهد اختلاف داشتند (05/0>P). همچنین بالاترین درصد لنفوسیت در تیمار 10 گرم مشاهده شد که با تیمار 15 گرم و گروه شاهد تفاوت داشت (05/0>P). بر این اساس افزودن پودر آلوئهورا به ویژه در سطح 10 گرم به ازای هر کیلوگرم جیره ماهی طلایی توصیه میشود.
|
|
واژههای کلیدی: آلوئهورا، شاخصهای رشد، گیاهان دارویی، شاخصهای خونی، ماهی طلایی (Carassius auraus). |
|
متن کامل [PDF 683 kb]
(399 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1398/2/17 | پذیرش: 1398/4/20 | انتشار: 1398/10/1
|
|
|
|