:: دوره 15، شماره 3 - ( 7-1400 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 11-1 برگشت به فهرست نسخه ها
آنزیم‌های سرم خون و سیستم آنتی‌اکسیدانی کبد ماهیان کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae)
پریا اکبری*
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده:   (1150 مشاهده)
اخیرا استفاده از پروبیوتیک­ها به­منظور افزایش سلامت و ایمنی آبزیان مورد توجه قرار گرفته است. لذا هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) بر آنزیم­های سرم خون (آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات اسپارتات آمینوترانسفراز (AST) وآلانین آمینوترانسفراز (ALT)) و سیستم آنتی اکسیدانی کبد (سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، مالون­دی­آلدئید (MDA) و کاتالاز (CAT)) ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) به مدت 60 روز بود. این آزمایش به­صورت طرح کاملا تصادفی در قالب 4 تیمار و هر یک در 3 تکرار طراحی شد. مخمر ساکارمایسیس سروزیا در 3 سطح 2، 4 و 6 درصد وزن غذا به جیره غذایی پایه اضافه شد. همچنین یک تیمار بدون افزودن مخمر بعنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. ماهیان کفال­خاکستری با وزن اولیه 56/5 گرم به­صورت تصادفی در 12 مخزن فایبر گلاس 60 لیتری با تعداد 20 قطعه ماهی در هر مخزن توزیع شدند. در پایان دوره آزمایش، نتایج نشان داد که بیشترین فعالیت آنزیم­های CAT، SOD و کمترین فعالیت آنزیم­های ALT وALP و میزان MDA در تیمار حاوی 6 درصد مخمر مشاهده شد که با بقیه تیمار­ها دارای تفاوت معنی­دار بود (05/0>P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مخمر مایسیس سروزیا اثرات مطلوبی بر میزان فعالیت آنزیم­های سرم خون و سیستم  آنتی­اکسیدانی کبد ماهی کفال خاکستری دارد.
واژه‌های کلیدی: ماهی کفال خاکستری، مخمر ساکارومایسیس سروزیا، سیستم آنتی اکسیدانی، آنزیم‌های کبد
متن کامل [PDF 707 kb]   (344 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/9 | پذیرش: 1398/5/30 | انتشار: 1400/7/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 7-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها