اثر تغذیه با ریز جلبک اسپیرولینا بر رشد، بازماندگی، کارایی رنگپذیری و هضمپذیری رنگدانه در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus)
|
احمد نصرتی موفق* ، عبدالصمد کرامت امیرکلایی ، حسین اورجی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری |
|
چکیده: (1720 مشاهده) |
هدف اصلی این مطالعه تعیین اثر جیرههای حاوی صفر، 5/2، 5 و 5/7 درصد پودر ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر عملکرد رشد، کارایی رنگ پذیری و هضم پذیری رنگدانه در ماهی زینتی اسکار (Astranotus ocellatus) بود. 288 قطعه ماهی اسکار با میانگین وزنی 09/0±73/10 گرم در قالب طرح کاملاً تصادفی در آکواریومهای پرورشی با حجم آبگیری 45 لیتر ذخیرهسازی شدند. تیمارهای آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5/2، 5 و 5/7 درصد اسپیرولینا با سه تکرار بودند. ماهیان به مدت 42 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. به منظور حفظ کیفیت آب سیفون و تعویض آب به صورت روزانه انجام میگرفت و پارامترهای کیفی آب به صورت هفتگی اندازهگیری شدند. نتایج حاصله نشان داد افزودن اسپیرولینا اثر معنیداری بر شاخصهای وزن نهایی، وزن بدست آمده، طول نهایی، نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، غذای مصرف شده و ضریب تبدیل غذایی نداشت (05/0<P). شاخص هپاتوسوماتیک در تیمارهای حاوی اسپیرولینا به طور معنیداری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>P) هضمپذیری رنگدانه در همه تیمارها بالا بود (>97%) با این حال از نظر قابلیت هضم تفاوت معنیداری بین تیمار 5/7 درصد اسپیرولینا و تیمار شاهد مشاهده نشد (05/0<P). بیشترین مقدار کاروتنوئید در پایان دوره در پوست ماهیانی مشاهده شد که از جیره حاوی 5/7 درصد اسپیرولینا تغذیه کرده بودند (05/0>P). نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که با توجه به افزایش معنیدار رنگ در سطح 5/7 درصد اسپیرولینا، میتوان از این سطح به عنوان میزان بهینه پودر جلبک در جیره ماهی اسکار استفاده نمود. |
|
واژههای کلیدی: اسپیرولینا، رنگپذیری، ماهی اسکار، قابلیت هضم. |
|
متن کامل [PDF 970 kb]
(628 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/3/25 | پذیرش: 1397/5/22 | انتشار: 1398/7/23
|
|
|
|