:: دوره 13، شماره 2 - ( 5-1398 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 96-85 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر آستاگزانتین بر شاخص‌های رشد و رنگ پذیری لاشه ماهی قزل‌آلای‌ رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
مهدی عرب ، فردین شالویی* ، مهرداد فتح اللهی ، اسماعیل پیرعلی
دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (2211 مشاهده)
در این تحقیق تأثیر استفاده از غلظت­های متفاوت آستاگزانتین بر شاخص­های رشد و رنگ­پذیری لاشه در ماهی­ قزل­آلای­رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب یک طرح تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار در هشت هفته غذادهی انجام شد و در هر مخزن پرورشی تعداد 40 عدد ماهی با وزن تقریبی 100 گرمی مورد تغذیه آزمایشی با 2% وزن زی­توده قرار گرفتند. تیمارها شامل غلظت­های 30، 60، 90 میلی­گرم آستاگزانتین در هر کیلوگرم خوراک قزل­آلا و تیمار شاهد بدون افزودن رنگدانه آستاگزانتین بود. در پایان دوره آزمایش از هر تکرار چهار قطعه ماهی به صورت انتخابی صید شد. برای ارزیابی میزان تغییر رنگ ایجادشده در لاشه ماهی از سیستم رنگ سنجی L*a*b استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد غلظت‌های مورد آزمایش تأثیر معنی‌داری در میزان تلفات و ضریب تبدیل غذایی نداشته اند. رنگ­سنجی لاشه ماهی بر اساس سیستم رنگ­سنجی L*a*b نشان داد رنگ­پذیری در تیمارهای 60 و 90 در پارامترa  (پارامتر قرمزی) دارای اختلاف معنی­داری (05/0>P) نسبت به تیمار شاهد و تیمار دیگر است. نتایج  این مطالعه نشان می دهد که غلظت 60 میلی‌گرم رنگدانه آستاگزانتین، بهترین دوز مورد استفاده  در ایجاد رنگ از نظر اقتصادی­ می­باشد.
واژه‌های کلیدی: آستاگزانتین، لاشه، رنگ، قزل‌آلای‌رنگین‌کمان، رشد.
متن کامل [PDF 421 kb]   (560 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/2/4 | پذیرش: 1397/4/15 | انتشار: 1398/6/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 2 - ( 5-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها