:: دوره 15، شماره 3 - ( 7-1400 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 46-31 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پربیوتیک بهسام بر رشد،کارایی تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان جوان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss, Wabaum, 1972)
محبوبه حاجی قربانی* ، حجت الله جعفریان ، محمد هرسیج ، محمد قلی زاده
دانشگاه گنبدکاووس
چکیده:   (1271 مشاهده)
        به‌منظور بررسی تأثیر پربیوتیک دیواره سلولی مخمر Saccharomyces cerevisiae بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان آزمایشی با تعداد 600 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی (g) 2±18 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی و سه تکرار شامل گروه شاهد (فاقد پربیوتیک) و تیمارهای آزمایشی B1، B2 و B3 به ترتیب حاوی 200، 400 و 600 میلی‌گرم پربیوتیک در هر کیلوگرم جیره غذایی به مدت 45 روز انجام شد. در پایان آزمایش نتایج نشان داد در تیمارهای B1 و B3 میزان وزن نهایی (91/75 و 16/74)، طول نهایی (67/18 و 37/18)، افزایش وزن (91/57 و 16/56)، افزایش طول (97/8 و 65/8)، نرخ رشد ویژه (17/3 و 12/3)، ضریب تبدیل غذایی (07/1 و 09/1)، نرخ کارایی غذا (61/95 و 40/93)، نسبت کارایی پروتئین (12/2 و 07/2)، چربی (85/8 و 64/8) و انرژی (056/0 و 055/0) و همچنین نرخ رشد ویژه پروتئین (21/3 و 22/3)، چربی (24/3 و 21/3) و انرژی (24/3 و 20/3) در مقایسه با گروه شاهد به‌طور معنی‌داری افزایش‌یافته است (05/0P<). بیشترین ضریب تغییرات طولی (25/6 درصد) نیز در تیمار B3 ثبت گردید (05/0P<)؛ اما تفاوت معنی‌داری در ضریب تغییرات وزنی و فاکتور وضعیت بین تیمارها مشاهده نگردید (05/0P>). ازنظر ترکیبات شیمیایی لاشه نیز بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (05/0P>). بااین‌حال بالاترین درصد ماده خشک (28/0±30)، پروتئین (83/0±48/19)، چربی (10/0±70/44) و فیبر لاشه (29/0±46/0) در تیمار B3 اندازه‌گیری­گردید. درمجموع افزودن پربیوتیک تجاری بهسام در سطوح 200 و 600 میلی‌گرم قابلیت تأثیرگذاری نسبتاً مطلوبی بر عملکردهای رشد و کارایی تغذیه در بچه ماهیان جوان قزل‌آلای رنگین‌کمان داشت.
واژه‌های کلیدی: پربیوتیک، قزل‌آلای رنگین‌کمان، مخمر، شاخص رشد
متن کامل [PDF 744 kb]   (325 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/9/18 | پذیرش: 1397/3/4 | انتشار: 1400/7/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 7-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها