در این مطالعه اثرات سطوح مختلف عصاره اتانولی زیره سبز بر فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی و پارامترهای سرمی در ماهیان جوان کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور 150 قطعه ماهی (با میانگین وزنی ابتدایی 89/0 ± 3/20 گرم و وزن نهایی 35/0 ± 34/26 گرم) به طور تصادفی در 15 تانک پلی اتیلنی300 لیتری، توزیع شدند. 5 جیره غذایی با سطح پروتئین و انرژی یکسان دارای مقدار صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد عصاره اتانولی زیره سبز تهیه شدند. ماهیها 3 بار در روز و به مدت 8 هفته غذادهی شدند. در پایان دوره آزمایشی سطوح فعالیت آنزیمهای گوارشی (آمیلاز، لیپاز و آلکالین فسفاتاز) و برخی از پارامترهای سرمی (پروتئین کل، آلبومین، گلوکز، کلسترول،HDL ، LDL، تریگلیسیرید، کلسیم و فسفر) اندازهگیری گردید. براساس نتایج به دست آمده، افزودن سطوح مختلف عصاره الکلی زیره سبز به جیره غذایی ماهی جوان کپور معمولی فعالیت آنزیمهای گوارشی (آمیلاز، لیپاز و آلکالین فسفاتاز) را در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد به طور معنیداری افزایش داد (05/0>P). آنالیزهای صورت گرفته کاهش معنیدار پروتئین کل، آلبومین، گلوکز و کلسترول سرم را در ماهیهای تغذیه شده با جیرههای حاوی عصاره زیره سبز نشان دادند(05/0>P). همچنین افزودن عصاره الکلی زیره سبز به جیره غذایی ماهیان جوان کپور معمولی به طور معنیداری باعث افزایش سطوح فسفر سرم گردید(05/0>P). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که جیرههای غذایی حاوی عصاره زیره سبز به خصوص در غلظتهای بالا میتوانند فعالیت آنزیمهای گوارشی و پارامترهای سرمی ماهیان جوان کپور معمولی را بهبود ببخشند. با توجه با رشد بهتر این تیمار، تیمار حاوی 5/1 درصد عصاره اتانولی زیره سبز به عنوان مناسبترین سطح مکمل در جیره غذایی ماهیان جوان کپور معمولی پیشنهاد میگردد.