:: دوره 12، شماره 4 - ( 10-1397 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 82-71 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سین بیوتیک بایومین ایمبو (BiominImbo®) بر شاخص های هماتولوژی، رشد، بهره‌وری غذا، ترکیب شیمیایی لاشه و بقای ماهی سفید خزری (Rutilus frisii)
فهیمه صفوی* ، طاهره باقری2 ، سعید شهبازی ناصرآباد3
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ، safavi.fahimeh@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات آب‌های دور، موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، چابهار، ایران
3- 3. باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
چکیده:   (2436 مشاهده)

هدف از این پژوهش بررسی اثرات سطوح مختلف مکمل غذایی سین بیوتیک بایومین ایمبو، بر عملکرد رشد و بهره وری غذایی، بازماندگی، ترکیب شیمیایی لاشه و برخی پارامترهای هماتولوژی بچه ماهی سفید (Rutilus frisii) انگشت قد بود. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی در قالب 4 تیمار آزمایشی شامل سطوح 0، 5/0، 1 و 5/1 گرم در کیلوگرم جیره انجام شد. 480 عدد ماهی 13± 2213 میلی­گرم به مدت 60 روز با تیمارهای فوق تغذیه شدند و سپس نمونه برداری از تیمارهای مختلف جهت بررسی فاکتورهای ذکر شده انجام شد. نتایج نشان داد سین بیوتیک بایومین ایمبو می­تواند عملکرد رشد را از قبیل افزایش وزن، درصد افزایش وزن، افزایش طول و نیز نرخ رشد ویژه به خوبی بهبود بخشد. همچنین مکمل غذایی سین بیوتیک بایومین ایمبو به شکل معناداری ترکیب لاشه بچه ماهیان سفید را تحت تاثیر قرار داد (P>0/05)، به طوری که میزان پروتین لاشه افزایش و میزان چربی لاشه کاهش یافت. سطوح 1 و 5/1 گرم سین بیوتیک در هر کیلوگرم جیره به شکل معناداری تعداد کل گلبول سفید، هموگلوبین و همچنین درصد لنفوسیت را افزایش داده بود. بنابراین سین بیوتیک بایومین ایمبو می­تواند به عنوان یک مکمل غذایی مناسب جهت بهبود رشد و کارایی تغذیه و همچنین به عنوان یک محرک جهت سیستم دفاع غیر اختصاصی بچه ماهیان سفید مورد استفاده قرار گیرد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه دز یک گرم سین بیوتیک بایومین ایمبو در هر کیلوگرم خوراک بهترین مقدار مصرف در ماهی سفید می­باشد و در مقایسه با سایر گروه­ها بهترین نتایج حاصل شده است.
 

واژه‌های کلیدی: سین بیوتیک، تغذیه، بازماندگی، رشد، ماهی سفید (Rutilus frisii)
متن کامل [PDF 631 kb]   (705 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/2/27 | پذیرش: 1396/5/24 | انتشار: 1397/10/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 4 - ( 10-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها