:: دوره 11، شماره 2 - ( 2-1396 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 22-13 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ‌های جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi)
عبدالرحیم پذیرا*
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر
چکیده:   (2500 مشاهده)

در این مطالعه فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ‌های جداشده از پوست ماهی کوی  (Cyprinus carpio var. Koi) مورد بررسی قرار گرفت. از پوست این ماهی قارچ‌های آسپرژیلوس فلاوس، آسپرژیلوس فومگاتوس، آسپرژیلوس نایجر و ساپرولگنیا پارازیتیکا جداسازی و به روش اسلاید کالچر کشت شد. با استفاده از اسانس آویشن باغی حداقل غلظت مهارکنندگی رشد قارچ (MIC) گونه‌های آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فومگاتوس و آسپرژیلوس فلاوس غلظت 25 میکرولیتر بر میلی‌لیتر به دست آمد، لیکن MIC گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا متفاوت بوده و در غلظت 50 میکرولیتر بر میلی‌لیتر به‌دست آمد. حداقل غلظت کشندگی قارچ (MFC) نیز در گونه‌ آسپرژیلوس نایجر و  آسپرژیلوس فومگاتوس در غلظت 100 میکرولیتر بر میلی‌لیتر و در گونه آسپرژیلوس فلاوس در غلظت 25 میکرو لیتر بر میلی‌لیتر به دست آمد. برای گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا نیز MFC در غلظت 200 میکرو لیتر بر میلی‌لیتر مشاهده شد. بیش‏ترین اثر مهارکنندگی اسانس آویشن باغی بر روی آسپرژیلوس فلاوس و کم‏ترین اثر مهارکنندگی این اسانس بر روی ساپرولگنیا پارازیتیکا به دست آمد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده اسانس آویشن باغی می‌تواند به‌عنوان جایگزین داروهای ضد قارچی تجاری در صنعت آبزی‌پروری استفاده گردد.

واژه‌های کلیدی: آویشن باغی، آسپرژیلوس فلاوس، آسپرژیلوس فومگاتوس، آسپرژیلوس نایجر و ساپرولگنیا پارازیتیکا.
متن کامل [PDF 3487 kb]   (2283 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/2/10 | پذیرش: 1396/3/15 | انتشار: 1396/4/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( 2-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها