:: دوره 10، شماره 1 - ( 1-1395 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 31-23 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر رنگدانه لکانتین ‌صورتی بر پوست اسکار سفید (Astronotus ocellatus)
عباس حسنی نیا1، حبیب وهاب زاده رودسری*، علی صادق پور3
1- لاهیجان، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، لاهیجان ،گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی ، habib.vahabzadeh@gmail.com
3- لاهیجان،گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (4718 مشاهده)

در این تحقیق اثر رنگدانه لکانتین­ صورتی بر روی رنگ پوست ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus) مورد مطالعه قرارگرفت.    72  قطعه ماهی اسکار سفید با میانگین وزنی 025/0± 37/9 گرم و میانگین طولی 012/0± 24/8  سانتی­متر در2 تیمار با 3 تکرار و در هر تکرار 12 عدد ماهی رهاسازی شدند. تیمار اول حاوی200 میلی­گرم در هر کیلوگرم غذا رنگدانه لکانتین­ صورتی و تیمار شاهد که فاقد مواد رنگدانه­ای بود. بعد از 27 روز از 6 ماهی به طور اتفاقی در هر تیمار عکس­برداری دیجیتال با شرایط ثابت و نور یکسان تهیه گردید و برای ارزیابی میزان تغییر رنگ ایجاد شده از نرم­افزار (Photoshop CS6) استفاده شد. پایان دوره رنگ سنجی پوست ماهی­های تیمارها نشان داد که تجویز خوراک حاوی لکانتین­ صورتی باعث تغییر رنگ معنی ­­دار پوست ماهی­ها گردیده است (0P=). به طوری­که مقادیر رنگ قرمز، در تیمار لکانتین صورتی افزایش معنی­­­داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد. بنابراین می­توان جهت بهبود رنگ و افزایش بازار پسندی گونه مورد مطالعه از تیمار لکانتین ­صورتی به میزان 200 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم غذا استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: اسکار سفید (Astronotus ocellatus)، لکانتین‌ صورتی، رنگدانه، آکواریوم، پوست
متن کامل [PDF 625 kb]   (1631 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/23 | پذیرش: 1395/5/23 | انتشار: 1395/5/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 1-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها