گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا
چکیده: (3168 مشاهده)
در مطالعه حاضر اثر دورههای بلند مدت محدودیت پروتئین بر روی عملکرد رشد، مصرف مواد مغذی و ترکیب شیمیایی بدن ماهی قزلآلای رنگینکمان طی مدت 8 هفته مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش در یک طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و هر یک با سه تکرار طراحی شد. جیره کنترل با سطح پروتئین 45 درصد به عنوان جیره اصلی و جیره محدودیتی با سطح پروتئین 30 درصد به عنوان جیره محدودیت پروتئین تخصیص داده شد. طی مدت آزمایش ماهیان در تیمار 1 (کنترل) با پروتئین 45 درصد در کل دوره، تیمار 2 با پروتئین 30 درصد با 3 هفته محدودیت و تیمار 3 با پروتئین 30 درصد با 4 هفته محدودیت پروتئینی تغذیه شدند. آزمایش در تانکهای فایبر گلاس 100 لیتری با تراکم 10 عدد ماهی به ازای هر تانک با میانگین وزن 72/0±73/12 گرم انجام شد. در انتهای آزمایش تیمار2 بالاترین مقدار وزن بدن و ضریب رشد ویژه را در بین تیمارهای محدودیتی (2 و 3) بهدست آورد و همچنین اختلاف معنیداری بین تیمار کنترل و تیمار 2 مشاهده نشد (05/0P>). در مقادیر ضریب تبدیل غذا، نرخ کارایی پروتئین، دریافت مصرف غذای روزانه و بازماندگی اختلاف معنیداری در بین تیمارهای محدودیتی و تیمار کنترل مشاهده نشد (05/0P>). نتایج آزمایش نشان داد رشد جبرانی کامل در ماهی قزلآلای رنگینکمان در تیمار 2 صورت گرفته است.
Effect of the long term of Protein Restriction periods on Growth Performance and Body Composition Of Rainbow Trout(Oncorhynchus mykiss). JAD 2016; 10 (1) :1-9 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-364-fa.html
بختیاری آقمسجد شاهین، اورجی حسن، طالبی حقیقی داوود، صلواتیان سید محمد، امیدوار صادق. اثر دورههای بلند مدت محدودیت پروتئین بر روی عملکرد رشد و ترکیب بدن ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (1) :1-9