:: دوره 12، شماره 4 - ( 10-1397 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 120-107 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر فلفل قرمز (Capsicum annuum) و زنجبیل (Zingiber officinale) بر شاخص های رشد، تغذیه، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی اسکار Astronotus ocellatus
مازیار کمالی* ، سارا جرجانی ، افشین قلیچی
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران.
چکیده:   (2188 مشاهده)
هدف از این تحقیق ارزیابی اثر فلفل قرمز و زنجبیل در جیره بر شاخص­های رشد، تغذیه، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی اسکار Astronotus ocellatus بود. در این تحقیق 4 تیمار مختلف شامل تیمار شاهد (غذای تجاری)، فلفل قرمز (55 mg/kg)، زنجبیل در سطح 1% و ترکیب فلفل قرمز و زنجبیل (با سطوح مذکور) در 3 تکرار انجام شد. در این آزمایش تعداد 132 عدد ماهی اسکار با وزن اولیه 06/0±44/2 گرم به مدت 8 هفته با 3 نوبت غذادهی در روز و 5% وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از شاخص­های رشد بیانگر وجود اختلاف معنی­دار بین تیمارهای مختلف در فاکتورهای وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و درصد افزایش وزن بدن می­باشد (05/0P<)، ولی تیمارهای مجزای فلفل قرمز و زنجبیل دارای عملکردی بهتر از شاهد بودند. یافته­های مربوط به شاخص­های تغذیه حاکی از وجود اختلاف معنی­دار در فاکتورهای غذای خورده شده، نسبت کارایی غذا و نسبت کارایی پروتئین بود (05/0P<)، با این وجود عملکرد شاخص­های تغذیه­ای تیمار فلفل قرمز در مقایسه با سایر تیمارها دارای برتری بوده و همچنین تیمارهای زنجبیل و ترکیب 2 گانه دارای عملکرد ضعیف­تری از شاهد بودند. در فاکتورهای ترکیبات لاشه ماهیان اسکار، اختلافات معنی­داری بین تیمارهای مختلف وجود داشت (05/0P<). بطوریکه تیمار فلفل قرمز دارای عملکرد مطلوبی در مقایسه با تیمارهای دیگر بود. همچنین بیشترین درصد بازماندگی بصورت معنی­دار با سایر تیمارها مربوط به تیمار فلفل قرمز بود (05/0P<). با توجه نتایج بدست آمده، تیمار حاوی فلفل قرمز بعنوان تیمار مناسب در بهبود سطح عملکرد پرورش ماهیان آکواریومی اسکار معرفی می­شود.
واژه‌های کلیدی: اسکار (Astronotus ocellatus)، فلفل قرمز (Capsicum annuum)، زنجبیل (Zingiber officinale)، رشد، تغذیه، ترکیب لاشه.
متن کامل [PDF 739 kb]   (1084 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/28 | پذیرش: 1395/10/18 | انتشار: 1397/10/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 4 - ( 10-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها