تأثیر فلفل قرمز (Capsicum annuum) و زنجبیل (Zingiber officinale) بر شاخص های رشد، تغذیه، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی اسکار Astronotus ocellatus
|
مازیار کمالی* ، سارا جرجانی ، افشین قلیچی |
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران. |
|
چکیده: (2188 مشاهده) |
هدف از این تحقیق ارزیابی اثر فلفل قرمز و زنجبیل در جیره بر شاخصهای رشد، تغذیه، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی اسکار Astronotus ocellatus بود. در این تحقیق 4 تیمار مختلف شامل تیمار شاهد (غذای تجاری)، فلفل قرمز (55 mg/kg)، زنجبیل در سطح 1% و ترکیب فلفل قرمز و زنجبیل (با سطوح مذکور) در 3 تکرار انجام شد. در این آزمایش تعداد 132 عدد ماهی اسکار با وزن اولیه 06/0±44/2 گرم به مدت 8 هفته با 3 نوبت غذادهی در روز و 5% وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از شاخصهای رشد بیانگر وجود اختلاف معنیدار بین تیمارهای مختلف در فاکتورهای وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و درصد افزایش وزن بدن میباشد (05/0P<)، ولی تیمارهای مجزای فلفل قرمز و زنجبیل دارای عملکردی بهتر از شاهد بودند. یافتههای مربوط به شاخصهای تغذیه حاکی از وجود اختلاف معنیدار در فاکتورهای غذای خورده شده، نسبت کارایی غذا و نسبت کارایی پروتئین بود (05/0P<)، با این وجود عملکرد شاخصهای تغذیهای تیمار فلفل قرمز در مقایسه با سایر تیمارها دارای برتری بوده و همچنین تیمارهای زنجبیل و ترکیب 2 گانه دارای عملکرد ضعیفتری از شاهد بودند. در فاکتورهای ترکیبات لاشه ماهیان اسکار، اختلافات معنیداری بین تیمارهای مختلف وجود داشت (05/0P<). بطوریکه تیمار فلفل قرمز دارای عملکرد مطلوبی در مقایسه با تیمارهای دیگر بود. همچنین بیشترین درصد بازماندگی بصورت معنیدار با سایر تیمارها مربوط به تیمار فلفل قرمز بود (05/0P<). با توجه نتایج بدست آمده، تیمار حاوی فلفل قرمز بعنوان تیمار مناسب در بهبود سطح عملکرد پرورش ماهیان آکواریومی اسکار معرفی میشود. |
|
واژههای کلیدی: اسکار (Astronotus ocellatus)، فلفل قرمز (Capsicum annuum)، زنجبیل (Zingiber officinale)، رشد، تغذیه، ترکیب لاشه. |
|
متن کامل [PDF 739 kb]
(1084 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1395/4/28 | پذیرش: 1395/10/18 | انتشار: 1397/10/16
|
|
|
|