[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 4 - ( 12-1396 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 1-8 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تغذیه‌ای پودر پیاز (Allium cepa) بر برخی فراسنجه‌های ایمنی، بیوشیمی و آنزیم‌‌های سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
رضا اکرمی ، مهشید شاملوفر
دانشیار
چکیده:   (676 مشاهده)

هدف این پژوهش ارزیابی تجویز خوراکی پودر پیاز در جیره بر برخی پارامترهای ایمنی و بیوشیمی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. بچه­ماهیان کپور  با وزن متوسط 9/1±18 گرم با جیره حاوی پودر پیاز در سطوح مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش از ماهیان  به ظاهر سالم خون­گیری شد و شاخص‌های بیوشیمی نظیر پروتئین تام، آلبومین، کلسترول، تری­گلیسرید و گلوکز و فعالیت آنزیم­های متابولیک مشتمل بر آنزیم آلانین­آمینوترانسفراز (ALT)، فسفاتاز قلیایی (ALP) و لاکتات­دهیدروژناز (LDH) و شاخص­های ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم، فعالیت مسیر جانبی کمپلمان (ACH50) و ایمنوگلبولین (Ig) سرم خون مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج حاکی از افزایش معنی دار پروتئین تام سرم در تیمار 5/0درصد پودر پیاز بود (05/0>P). ولی در سایر شاخص­های بیوشیمی تفاوت معنی­داری بدست نیامد (05/0<P). کاهش معنی­داری در فعالیت آنزیم­های ALT و ALP در ماهیان تغذیه شده با سطح 5/0درصد پودر پیاز در جیره مشاهده گردید. افزایش معنی­داری در فعالیت لیزوزیم سرم در تیمار 5/0درصد پودر پیاز بدست آمد (05/0>P) ولی در فعالیت مسیر جانبی کمپلمان و ایمنوگلبولین تفاوت معنی­داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0<P).  نتایج این مطالعه نشان داد افزودن 5/0درصد پودر پیاز به جیره غذایی ماهی کپور معمولی اثر مثبتی بر بهبود شاخص­های بیوشیمی، آنزیم های متابولیک و ایمنی دارد.
 

واژه‌های کلیدی: پودر پیاز، بیوشیمی، آنزیم متابولیک، ایمنی، ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)‌
متن کامل [PDF 752 kb]   (155 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akrami R, Shamloofar M. onion powder, biochemical parameters, enzyme, immune response, Common carp (Cyprinus carpio).. 3. 2018; 11 (4) :1-8
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-309-fa.html

اکرمی رضا، شاملوفر مهشید. اثر تغذیه‌ای پودر پیاز (Allium cepa) بر برخی فراسنجه‌های ایمنی، بیوشیمی و آنزیم‌‌های سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (4) :1-8

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-309-fa.html



دوره 11، شماره 4 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3660