:: دوره 11، شماره 1 - ( 1-1396 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 62-51 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح پروتئین جیره بر عملکرد رشد و شاخص های خونی بچه فیل ماهی (Huso huso)
المیرا سلحشوری ، بهرام فلاحتکار* ، ایرج عفت پناه
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا و گروه علوم دریایی، پژوهشکده حوضه آبی دریای خزر، دانشگاه گیلان
چکیده:   (2408 مشاهده)

در یک آزمایش تغذیه ای تاثیر جیره غذایی با سه سطح پروتئین (30، 35 و 40 درصد) به منظور تعیین تاثیر سطوح پروتئین مطلوب، کمتر و یا بیشتر از حد نیاز در جیره بر رشد و شاخص های خونی بچه فیل ماهی (Huso huso) بررسی شد. 135 عدد ماهی با میانگین (± انحراف معیار) وزن اولیه 68/1 ± 71/131 گرم به طور تصادفی در 9 تانک بتنی مدور با ظرفیت 800 لیتر توزیع و چهار بار در روز بر اساس اشتها به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج بدست آمده نشان داد شاخص های رشد مانند میانگین وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، ضریب چاقی و درصد افزایش وزن در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی 35 درصد پروتئین نسبت به تیمار تغذیه شده با جیره حاوی پروتئین 40 درصد دارای اختلاف معنی داری می باشد (05/0>P) اما با تیمار حاوی 30 درصد پروتئین اختلافی مشاهده نشد (05/0P). نتایج این مطالعه نشان داد که محدودیت پروتئینی بر عملکرد رشد و شاخص های خونی بچه فیل ماهی اثرگذار می باشد.

واژه‌های کلیدی: پروتئین، رشد، هماتولوژی، ماهی خاویاری
متن کامل [PDF 743 kb]   (1265 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/22 | پذیرش: 1394/6/14 | انتشار: 1396/3/19


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( 1-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها