دانش آموخته دوره دکترای تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه ارومیه
چکیده: (2648 مشاهده)
به منظور بررسی اثرات سینرژیستی اسیدآلی پتاسیم سوربات و باکتری Lactobacillus caseiدر بچه ماهی قزلآلایرنگینکمان Oncorhynchus mykiss با میانگین وزن اولیه 05/0±75/2 گرم، آزمایشی به مدت 8 هفته با بهکارگیری شش تیمار، شامل: تیمار شاهد، جیره حاوی CFU/g 107 باکتری Lactobacillus casei (تیمار1)، جیره حاوی 5/0 درصد پتاسیم سوربات (تیمار2)، جیره حاوی 1 درصد پتاسیم سوربات (تیمار3)، جیره حاوی ترکیب 5/0 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری (تیمار4) و جیره حاوی ترکیب 1 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری (تیمار5) صورت پذیرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بیشترین میزان وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه و کارائی پروتئین در تیمار 4 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنیداری داشت (05/0P<). از نظر ترکیب لاشه اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0P>). میزان گلبول سفید در تیمار 4 به طور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0P<)، ولی اختلاف معنیداری در میزان گلبولهای قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، نوتروفیل، لنفوسیت، مونوسیت، MCV، MCHوMCHC مشاهده نشد (05/0P>). بررسی تعداد کل باکتریها و لاکتوباسیلوس-های روده بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری را نشان داد بهطوری که بیشترین میزان آن در تیمار 4 مشاهده شد (05/0P<). در مجموع با توجه به نتایج و اثرات مثبت، افزودن ترکیب 5/0 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری Lactobacillus casei به جیره غذایی بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان توصیه میگردد.