[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 12
تعداد شماره ها: 45
تعداد مشاهده ی مقالات: 869961
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 399406

تعداد کل نویسندگان: 1807
نویسندگان غیر تکراری: 1404
نویسندگان تکراری: 403
درصد نویسندگان تکراری: 22

مقالات دریافت شده: 787
مقالات پذیرفته شده: 483
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 425

نرخ پذیرش: 61.37
نرخ رد: 36.85

میانگین دریافت تا پذیرش: 150 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.7 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 346.3 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 103
مقالات پذیرفته شده: 64
مقالات رد شده: 25
مقالات منتشر شده: 38

نرخ پذیرش: 62.14
نرخ رد: 24.27

میانگین دریافت تا پذیرش: 123 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 9.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 428.8 روز
____
..
:: دوره 17، شماره 1 - ( 3-1402 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 53-41 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات محافظتی آستاگزانتین علیه استرس اکسیداتیو ایجادشده با دیازینون در آبشش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان
صدیقه شعبان زاده ، صابر وطن دوست ، سیدمهدی حسینی فرد ، نجمه شیخ زاده* ، امیرعلی شهبازفر
دانشگاه تبریز
چکیده:   (342 مشاهده)
      مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات محافظت­کنندگی آستاگزانتین علیه دیازینون با بهره­گیری از شاخص­های بیوشیمیایی و بیان ژن در آبشش ماهی قزل­آلای رنگین­کمان انجام شد. ماهی­ها با مقادیر مختلف (5/0، 2 و 5 گرم در کیلوگرم) آستاگزانتین تجاری به مدت 60 روز تغذیه شدند. بعد از مرحله خوراک­دهی، ماهی­ها با 11/0 میلی­گرم در لیتر دیازینون به مدت 96 ساعت چالش داده شدند. بعد از مرحله درون­تنی، آبشش­های ماهی­ها به منظور مطالعه شاخص­های بیوشیمیایی و بیان ژن­های مرتبط با سیستم آنتی­اکسیدان نمونه­برداری شدند. نتایج نشان داد که تغذیه با آستاگزانتین قادر به کاهش میزان محصولات ناشی از پراکسیداسیون لیپیدی و افزایش فعالیت آنتی­اکسیدان آبشش است. ضمناً میزان بیان mRNA مربوط به برخی آنزیم­های آنتی­اکسیدان، شامل سوپرکسید دیسموتاز، گلوتاتیون اس ترانسفراز، گلوتاتیون پراکسیداز و فاکتور شماره 2 مربوط به فاکتور 2 اریتروئید هسته­ای (Nrf2)، در ماهی­های تغذیه شده با آستاگزانتین و مجاور شده با دیازینون افزایش یافت. هر چند تغییر معنی­داری در میزان بیان mRNA مربوط به آنزیم کاتالاز در این مطالعه دیده نشد. این مطالعه پیشنهاد می­کند که آستاگزانتین قادر به بهبود استرس اکسیداتیو ایجاد شده با دیازینون در آبشش ماهی قزل­آلای رنگین­کمان است.
واژه‌های کلیدی: آستاگزانتین، دیازینون، آبشش، قزل‌آلای رنگین‌کمان، سیستم آنتی‌اکسیدان
متن کامل [PDF 462 kb]   (169 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/7/11 | پذیرش: 1400/9/8 | انتشار: 1402/3/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shabanzadeh S, Vatandoust S, Hosseinifard S M, Sheikhzadeh N, Shahbazfar A A. Protective effects of astaxanthin against oxidative stress caused by diazinon in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) gil. JAD 2023; 17 (1) :41-53
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-778-fa.html

شعبان زاده صدیقه، وطن دوست صابر، حسینی فرد سیدمهدی، شیخ زاده نجمه، شهبازفر امیرعلی. اثرات محافظتی آستاگزانتین علیه استرس اکسیداتیو ایجادشده با دیازینون در آبشش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان. نشریه توسعه آبزی پروری. 1402; 17 (1) :41-53

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-778-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( 3-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4624