در این تحقیق تأثیر استفاده از غلظتهای متفاوت آستاگزانتین بر شاخصهای رشد و رنگپذیری لاشه در ماهی قزلآلایرنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب یک طرح تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار در هشت هفته غذادهی انجام شد و در هر مخزن پرورشی تعداد 40 عدد ماهی با وزن تقریبی 100 گرمی مورد تغذیه آزمایشی با 2% وزن زیتوده قرار گرفتند. تیمارها شامل غلظتهای 30، 60، 90 میلیگرم آستاگزانتین در هر کیلوگرم خوراک قزلآلا و تیمار شاهد بدون افزودن رنگدانه آستاگزانتین بود. در پایان دوره آزمایش از هر تکرار چهار قطعه ماهی به صورت انتخابی صید شد. برای ارزیابی میزان تغییر رنگ ایجادشده در لاشه ماهی از سیستم رنگ سنجی L*a*b استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد غلظتهای مورد آزمایش تأثیر معنیداری در میزان تلفات و ضریب تبدیل غذایی نداشته اند. رنگسنجی لاشه ماهی بر اساس سیستم رنگسنجی L*a*b نشان داد رنگپذیری در تیمارهای 60 و 90 در پارامترa (پارامتر قرمزی) دارای اختلاف معنیداری (05/0>P) نسبت به تیمار شاهد و تیمار دیگر است. نتایج این مطالعه نشان میدهد که غلظت 60 میلیگرم رنگدانه آستاگزانتین، بهترین دوز مورد استفاده در ایجاد رنگ از نظر اقتصادی میباشد.
Arab M, shaluei F, Fattollahi M, Pirali E. Effects of dietary supplementation of astaxanthin on growth performance and pigmentation of the carcass in rainbow trout, (Oncorhynchus mykiss). JAD 2019; 13 (2) :85-96 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-552-fa.html
عرب مهدی، شالویی فردین، فتح اللهی مهرداد، پیرعلی اسماعیل. اثر آستاگزانتین بر شاخصهای رشد و رنگ پذیری لاشه ماهی قزلآلای
رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
. نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (2) :85-96