[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 2 - ( 2-1396 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 13-22 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ‌های جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi)
عبدالرحیم پذیرا
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر
چکیده:   (286 مشاهده)

در این مطالعه فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ‌های جداشده از پوست ماهی کوی  (Cyprinus carpio var. Koi) مورد بررسی قرار گرفت. از پوست این ماهی قارچ‌های آسپرژیلوس فلاوس، آسپرژیلوس فومگاتوس، آسپرژیلوس نایجر و ساپرولگنیا پارازیتیکا جداسازی و به روش اسلاید کالچر کشت شد. با استفاده از اسانس آویشن باغی حداقل غلظت مهارکنندگی رشد قارچ (MIC) گونه‌های آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فومگاتوس و آسپرژیلوس فلاوس غلظت 25 میکرولیتر بر میلی‌لیتر به دست آمد، لیکن MIC گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا متفاوت بوده و در غلظت 50 میکرولیتر بر میلی‌لیتر به‌دست آمد. حداقل غلظت کشندگی قارچ (MFC) نیز در گونه‌ آسپرژیلوس نایجر و  آسپرژیلوس فومگاتوس در غلظت 100 میکرولیتر بر میلی‌لیتر و در گونه آسپرژیلوس فلاوس در غلظت 25 میکرو لیتر بر میلی‌لیتر به دست آمد. برای گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا نیز MFC در غلظت 200 میکرو لیتر بر میلی‌لیتر مشاهده شد. بیش‏ترین اثر مهارکنندگی اسانس آویشن باغی بر روی آسپرژیلوس فلاوس و کم‏ترین اثر مهارکنندگی این اسانس بر روی ساپرولگنیا پارازیتیکا به دست آمد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده اسانس آویشن باغی می‌تواند به‌عنوان جایگزین داروهای ضد قارچی تجاری در صنعت آبزی‌پروری استفاده گردد.

واژه‌های کلیدی: آویشن باغی، آسپرژیلوس فلاوس، آسپرژیلوس فومگاتوس، آسپرژیلوس نایجر و ساپرولگنیا پارازیتیکا.
متن کامل [PDF 3487 kb]   (200 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۲/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۶/۴/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pazira A. Antifungal Effect of Thymus Vulgaris Essence on the Separated Fungals from Koi Fish's Skin (Cyprinus Carpio Var. Koi), in Vitro. 3. 2017; 11 (2) :13-22
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-462-fa.html
پذیرا عبدالرحیم. فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ‌های جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi). نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (2) :13-22

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-462-fa.html

دوره 11، شماره 2 - ( 2-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 792 queries by yektaweb 3571