[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 16، شماره 1 - ( 1-1401 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 115-99 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر جایگزینی آرد ماهی با آکوپرو بر ساختار سلول‌های کبد و روده، شاخص‌ های تغذیه و خون‌شناسی در قزل‌آلای رنگین‌کمان انگشت قد Oncorhynchus mykiss
علیرضا قائدی* ، شهرام دادگر ، نرگس سلیمانی، محمود حافظیه
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده:   (1072 مشاهده)
      آکوپرو یک منبع پروتئین سویا است که بعد از طی فرآیند اکستروژن، غنی­سازی شده و درصد پروتئین خام و همچنین قابلیت جذب آن به بالاترین حد ممکن می­رسد. در این تحقیق اثر جایگزینی آرد ماهی با آکوپرو بر پارامترهای رشد، تغذیه، شاخص های خونی و بافت شناسی کبد و روده قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرارگرفت. به این منظور پنج جیره غذائی با میزان پروتئین خام یکسان (40%) فرموله شدند و بطور همزمان از جیره اول تا پنجم میزان سهم آکوپرو از 10% تا 50% افزایش و جایگزین آرد ماهی گردید.  تعداد 540  قطعه قزل­آلای رنگین­کمان با میانگین وزن 1±18 گرم در 18 تانک فایبرگلاس 250 لیتری (30 قطعه در هر تانک) بطور تصادفی توزیع و پس از طی یک هفته دوره سازگاری، روند تغذیه  ماهیان با جیره های آزمایشی آغاز گردید. بعد از 80 روز، پارامترهای رشد، خون شناسی، بافت شناسی کبد و روده و آنزیم­های کبدی مورد بررسی قرار گرفت تا اثر آکوپرو بر روی آنها مشخص شود. داده­های مرتبط پارامترهای رشد شامل نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، شاخص وضعیت و درصد افزایش وزن بدن اختلاف معنی­داری بین گروه­ها نشان نداد (p≥0.05). تعداد گلبول­های سفید در گروه 5 بطور معنی­داری (p≤0.05) بالاتر از سایر گروه­ها بود. بیشترین میزان گلبول قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت در تیمار دوم مشاهده شد. بیشترین میزان حجم متوسط گلبولی در گروه شاهد مشاهده گردید. میزان پروتئین تام خون در تیمار پنج کمتر از سایرین بود. آلبومین هیچگونه اختلافی در گروه­ها نشان نداد و میزان چربی کل و گلوکز در گروه شاهد بالاتر از سایرین بود. AST و ALT در گروه پنج از سایرین بالاتر بود و ALP در گروه شاهد اما کلیه داده­ها در دامنه استاندارد قرارداشت. در مطالعات بافت شناسی کبد و روده هیچگونه آسیب ناشی از آکوپرو و یا ترکیبات سویا مشاهده نگردید. به نظر می­رسد جایگزینی آرد ماهی با آکوپرو به میزان 50 درصد، نقش منفی در رشد و شاخص های خونی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان ندارد و می­توان در جیره­های تجاری از این محصول و با هدف کاهش قیمت تمام شده خوراک استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان، (Oncorhynchus mykiss)، آکوپرو، بافت شناسی، رشد، آنزیم‌های کبدی و شاخص‌های خون.
متن کامل [PDF 687 kb]   (478 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/5 | پذیرش: 1399/5/12 | انتشار: 1401/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaedi A, Dadgar S, Hafezieh M. Effect of Fish Meal Replacement with Aqupro on Nutrition and Blood Indices in Fingerling Rainbow trout. JAD 2022; 16 (1) :99-115
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-697-fa.html

قائدی علیرضا، دادگر شهرام، سلیمانی نرگس، حافظیه محمود. اثر جایگزینی آرد ماهی با آکوپرو بر ساختار سلول‌های کبد و روده، شاخص‌ های تغذیه و خون‌شناسی در قزل‌آلای رنگین‌کمان انگشت قد Oncorhynchus mykiss. نشریه توسعه آبزی پروری. 1401; 16 (1) :99-115

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-697-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( 1-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645