تأثیر Bacillus subtilis به عنوان پروبیوتیک بر فاکتورهای هماتولوژی و بیوشیمیایی خون ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) به دنبال عفونت تجربی با Streptococcus iniae
|
مریم کامکار*، مسعود قانع، رضا پورغلام، مریم قیاسی |
|
|
چکیده: (3996 مشاهده) |
در این تحقیق جهت کنترل Streptococcosis با عامل Streptococcus iniae در ماهی قزلآلای رنگینکمان از Bacillus subtilis استفاده گردید. به طوری که از 2 گروه شامل کنترل و تیمار و سه تکرار برای هر گروه استفاده شد. درگروه کنترل، پروبیوتیک تجویز نشد اما در گروه تیمار، Bacillus subtilis با دوز107 سلول به ازای هر گرم غذا تجویز گردید. در روز چهل و پنجم تزریق داخل صفاقی Streptococcus iniae با دوز107×2 سلول در هر میلی لیتر به میزان 1/0 سیسی برای هر دو گروه انجام شد. سپس به مدت دو هفته ماهی ها تحت نظر گرفته شدند. در پایان 60 روز، از هر تکرار 5 نمونه خون جهت انجام آزمایشات هماتولوژی و بیوشیمیایی گرفته شد تا تأثیر Bacillus subtilis بر مقاومت ماهی در برابر عفونت ناشی از Streptococcus iniae بررسی گردد. تجزیه و تحلیل یافتهها نشان داد که پس از تزریق باکتری Streptococcus iniae به ماهی، گروه تیمار از تعداد کل گلبولهای سفید، درصد لنفوسیت، میزان پروتئین تام سرم، آلبومین سرم، IgM و لیزوزیم بیشتر و درصد نوتروفیل کمتری نسبت به گروه کنترل برخوردار بودند (05/0P<). |
|
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگینکمان، پروبیوتیک، Bacillus subtilis، Streptococcosis، فاکتورهای هماتولوژی و بیوشیمیایی |
|
متن کامل [PDF 4637 kb]
(1172 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|