[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 1 - ( 3-1391 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 103-111 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر پروبیوتیک مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) روی رشد و بازماندگی بچه ماهی کلمه (Rutilus rutilus caspicus)
مجید محمدنژاد شموشکی ، مرتضی مازینی
چکیده:   (760 مشاهده)
تغذیه پر هزینه‌ترین بخش اجرایی در پرورش آبزیان محسوب می‌شود. یافتن ترکیبات غذایی جایگزین و ارزان قیمت به توسعه آبزی پروری به میزان زیاد کمک می‌کند. پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده مطلوبی هستند که یا خود و یا متابولیت آن‌ها به عنوان مکمل‌های غذایی در مزارع پرورش حیوانات استفاده می‌شوند. در پرورش آبزیان مختلف به دو دلیل از پروبیوتیک‌ها استفاده می‌شود: برای بهتر کردن محیط زیست آبزی و برای معرفی میکروفلورهای مفید به لوله گوارش. پروبیوتیک‌ها با تولید ویتامین‌ها، ترکیبات مسمومیت‌زدا در جیره غذایی و تجزیه ذرات غیر قابل هضم موجب تحریک اشتها و بهبود تغذیه در میزبان می‌گردند. بدین منظور، این آزمایش به مدت 6 هفته و در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی مرکز سیجوال بندرترکمن در استان گلستان در 4 تیمار و 3 تکرار به صورت زیر انجام پذیرفت: تیمار 1: تیمار شاهد (فقط غذای SFK)، تیمار 2 :106 واحد تشکیل دهنده کلونی مخمر، تیمار 3: 107 واحد تشکیل دهنده کلونی مخمر، تیمار 4 : 108 واحد تشکیل دهنده کلونی مخمر. نرخ غذادهی بر اساس 10 درصد وزن بدن کل بچه ماهیان هر تکرار، در روز صورت گرفت. با توجه به اهمیت فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب و تاثیر آن‌ها بر تغذیه و در نهایت رشد ماهیان، این عوامل در تمام مدت پرورش به طور دقیق کنترل گردید، به طوری که میزان اکسیژن محلول برابرppm 6-5/5 ، دما برابر2±26 و pH در طول آزمایش برابر 8-5/7 اندازه‌گیری گردید. بچه ماهیان کلمه در طول دوره آزمایش با غذای SFK که دارای: رطوبت 7/8%، خاکستر 2/11%، پروتئین 32% و چربی 5/10% بود و مخمر ساکارومیسس سروزیا که هر گرم آن حاوی :109 باکتری بود، تغذیه شدند. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص گردید که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن بچه ماهیان کلمه اختلاف معنی‌دار آماری مشاهده می‌گردد (05/0P<). به طوری که بیشترین افزایش وزن و طول را بچه ماهیان در تیمار 2 با 106 عدد کلونی مخمر، داشتند. همچنین هیچگونه اختلاف معنی‌داری در میزانFCR وCF در بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P>) ، ضمن این که اختلاف معنی‌داری در میزان GR، %BWI,SGR و بازماندگی مشاهده گردید (05/0P<). نتایج نشان داد که استفاده از مخمر Saccharomyces cervisiae باعث رشد بهتر در ماهی کلمه می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: بچه ماهی کلمه، پروبیوتیک، Saccharomyces cervisiae، رشد، بازماندگی
متن کامل [PDF 793 kb]   (308 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۲۲
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

محمدنژاد شموشکی مجید، مازینی مرتضی. تاثیر پروبیوتیک مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) روی رشد و بازماندگی بچه ماهی کلمه (Rutilus rutilus caspicus) . نشریه توسعه آبزی پروری. 1391; 6 (1) :103-111

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-114-fa.html

دوره 6، شماره 1 - ( 3-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 795 queries by yektaweb 3571