[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 1 - ( 1-1392 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 9-22 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر لیستین سویا بر شاخص‌های رشد، درصد بازماندگی و ترکیب شیمیایی لاشه بچه تاسماهیان ایرانی (Acipenser persicus)
حمیدرضا پورعلی فشتمی ، سعیده سهیل نقشی، محمد علی یزدانی، ذبیح اله پژند، نعمت پیکران مانا
چکیده:   (1174 مشاهده)
این بررسی با هدف تعیین اثرات جیره غذایی حاوی درصدهای مختلف لیستین سویا برعملکرد رشد، ضریب تبدیل غذایی و درصد بازماندگی بچه تاسماهیان ایرانی (Acipenser persicus) تحت شرایط پرورشی ایران به مدت 8 هفته در انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان انجام شد. چهار جیره غذایی نیمه خالص شامل جیره پایه بدون لیستین سویا (تیمار شاهد)، تیمار حاوی 1% لیستین سویا (تیمار1)، تیمارحاوی 2% لیستین سویا (تیمار2) و تیمار حاوی 3% لیستین سویا (تیمار3) فرموله شد. آزمایش در 12 حوضچه پلاستیکی با حجم مفید آبگیری 15 لیترانجام شد. 240 عدد بچه تاسماهی ایرانی با میانگین وزن و طول کل اولیه به ترتیب 1/0± 9/1 گرم و 3/0± 7 سانتی‌متر با تراکم 20 عدد در هر حوضچه توزیع شدند و روزانه در حد سیری مورد تغذیه قرارگرفتند. نتایج حاصل از آنالیز وزن و طول کل نهایی بیان‌گر برتری آماری تیمارهای شاهد، 1 و 3 درصد نسبت به تیمار 2 درصد دارد (05/0p≤). بررسی آماری شاخص رشد ویژه (SGR) حاکی از وجود اختلاف معنی داری بین تیمارحاوی 2 درصد لیستین با سایر تیمارها می‌باشد (05/0p≤) و مقایسه داده‌ها نشان می‌دهد که بین تیمارهای شاهد، 1 و 3 اختلاف معنی دار وجود ندارد (05/0p≤). آنالیز داده‌های درصد بازماندگی در تیمارها بیان‌گر برتری آماری تیمار حاوی 3 درصد لیستین (9/1± 9/88 %) با تیمار یک درصد لیستین (5/11± 3/73 %) می‌باشد (05/0p≤). بررسی و مقایسه نتایج درصد‌های اسیدهای چرب لاشه ماهیان نشان داد که با افزایش مقدار لیستین در جیره‌های غذایی، از مقدار اسیدهای چرب اشباع در لاشه ماهیان کاسته می‌شود. در مجموع مکمل شدن جیره غذایی تاسماهیان ایرانی (9/1 گرمی) با لیستین سویا سبب بهبود برخی از شاخص‌های رشد و افزایش کیفیت شیمیایی لاشه می‏شود.
واژه‌های کلیدی: تاسماهی ایرانی، لیستین سویا، تغذیه، رشد، ضریب تبدیل غذایی
متن کامل [PDF 722 kb]   (320 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۲۲
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


پورعلی فشتمی حمیدرضا، سهیل نقشی سعیده، یزدانی محمد علی، پژند ذبیح اله، پیکران مانا نعمت. بررسی اثر لیستین سویا بر شاخص‌های رشد، درصد بازماندگی و ترکیب شیمیایی لاشه بچه تاسماهیان ایرانی (Acipenser persicus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1392; 7 (1) :9-22

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-93-fa.html



دوره 7، شماره 1 - ( 1-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3781