مقایسه فلور میکروبی و فاکتورهای فیزیکوشیمیایی در استخر پرورش کپور ماهیان کوددهی شده با شیرابه کود گاوی و کود شیمیایی
|
مریم قیاسی*، رضا پورغلام، حسن نصراله زاده، آذین زاهدی، محمد بینائی |
|
|
چکیده: (3118 مشاهده) |
در این مطالعه مقایسه بین اثرات استفاده شیرابه کود گاویو کود شیمیایی بر میزان بار میکروبی، باکتریهای بیماریزا و فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب با هدف جایگزینی کود آلی به جای کود شیمیایی در غنی سازی استخر پرورش ماهیان کپورانجام گردید.میانگین شمارش کلی باکتریها و کلی کلیفرم شیرابه مورد استفاده به ترتیب 1200 ±6 10× 4 و102 ×47 کلنی درهر میلی لیتر بود. در ادامه نمونه-برداری از آب دو استخر که در یکی تنها از شیرابه کود گاوی(استخر 1) و در دیگری فقط از کود شیمیایی(استخر 2) استفاده شده بود طی ماههای خرداد تا مهر انجام گردید. نتایج نشان داد میزان شمارش کلی باکتری در آب استخر 1به طور معنی داری از استخر 2 بیشتر بوده است و میزان بار میکروبی استخر 1 در مردادماه تفاوت معنی داری با سایر زمانهای نمونهبرداری داشتدر حالیکه در استخر 2 چنین نبود.همچنین آب استخر 1 از تنوع میکروبی بیشتری برخوردار بوده و در تمام نمونهبرداریها باکتریهای سودوموناس، کلبسیلا، انتروباکتر، اشریشیا کولی ویرسینیا جداسازی گردید ولی از استخر 2 تنها سودوموناس و اشریشیا کولی جداسازی شد. میزان سختی کل، فسفر کل، مواد جامد محلول و هدایت الکتریکی در آب استخر 1 به طور معنیداری بیشتر از آب استخر 2 بود ولی میزان BOD، اکسیژن محلول و شفافیت آب استخر 1به طور معنیداری کمتر از استخر 2 بود. ازت کل، قلیاییت و pH آب دو استخر تفاوت معنی داری نداشت. کشت میکروبی کبد و کلیه ماهیان استخر 1 طی تیر تا مهرماه منفی بود. |
|
واژههای کلیدی: فلور میکروبی، فاکتورهای فیزیکوشیمیایی، شیرابه کود گاوی |
|
متن کامل [PDF 610 kb]
(2151 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|