اولویتبندی منافع و محدودیتهای کشت توأم برنج و ماهی به روش فازی
|
سید علی نورحسینی*، محمد صادق الهیاری، فروزان باقرزاده |
|
|
چکیده: (3024 مشاهده) |
به منظور اولویتبندی منافع و محدودیتهای کشت توأم برنج و ماهی، مطالعهای به روش پیمایش توصیفی در سال 1391 در استان گیلان انجام شد. جامعه آماری این تحقیق، کارشناسان اداره کل شیلات و جهاد کشاورزی استان گیلان بودند. حجم نمونه این تحقیق را 110 نفر از کارشناسان خبره (55 نفر از بخش شیلات و 55 نفر از بخش کشاورزی و زراعت) تشکیل دادند. جهت تحلیل و اولویتبندی گویهها از روش غربالسازی اعداد فازی مثلثی استفاده شد. نتایج نشان داد که دسترسی بیشتر روستاییان به گوشت سفید از طریق تولید ماهی، استفاده بهینه و دو منظوره از اراضی برنجکاری، کاهش آلودگی و پایداری محیط زیست بهواسطه کاهش مصرف نهادههای شیمیایی، تولید ماهی به عنوان یک محصول مضاعف و افزایش درآمد شالیکاران، استفاده دو منظوره از منابع آب آبیاری، افزایش حاصلخیزی خاک مزارع برنج توسط ماهی، کنترل بیولوژیکی علف-های هرز و آفات از مهمترین منافع کشت توأم برنج و ماهی در استان گیلان بودند. در ادامه محدودیتهایی همچون کم بودن کارشناسان ترویجی در مناطق روستایی، مسایل و مشکلات اقتصادی و عدم وجود تسهیلات کافی، پایین بودن دانش و تخصص، عدم وجود بیمه، وجود حیوانات شکارچی، کمبود اکسیژن در مزارع برنج، تلفات ماهی در مزارع برنج و مشکلات کم آبی و کیفیت نامناسب آب در اولویت قرار گرفتند. |
|
واژههای کلیدی: برنج، ماهی، کشت توام، مزایا، مشکلات |
|
متن کامل [PDF 691 kb]
(1280 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/21 | پذیرش: 1394/1/21 | انتشار: 1394/1/21
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|