اثر جیرههای حاوی سین بیوتیک (ترکیب پرو بیوتیک پروتکسین و پریبیوتیک مانان الیگوساکارید) بر عملکرد رشد، بقاء و ترکیب لاشه میگوی جوان پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei)
|
سعید وشتانی*، عبدالمحمد عابدیان کناری، رضا اکرمی، آرش جیران |
|
|
چکیده: (4277 مشاهده) |
یک آزمایش تغذیهای بهمنظور بررسی اثر متقابل پروبیوتیک پروتکسین و پری بیوتیک مانان الیگوساکارید بر روی شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) بر روی 420 عدد میگو با میانگین وزنی 03/0± 53/5 گرم و با تراکم 20 عدد در مخازن 500 لیتری بهمدت 2 ماه انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل جیره شاهد بدون افزودنی، جیره 1 حاوی 5/0 گرم پروتکسین + 5/1 گرم مانان الیگو ساکارید در هر کیلوگرم غذای، جیره 2 حاوی 1 گرم پروتکسین + 5/1 گرم پری بیوتیک مانان الیگو ساکارید، جیره 3 حاوی 3 گرم پروتکسین + 5/1 گرم پری بیوتیک مانان الیگو ساکارید، جیره 4 حاوی 5/0 گرم پروتکسین + 3 گرم پری بیوتیک مانان الیگو ساکارید، جیره 5 حاوی 1 گرم پروتکسین + 3 گرم پری بیوتیک مانان الیگو ساکارید و جیره 6 حاوی 3 گرم پروتکسین + 3 گرم پری بیوتیک مانان الیگو ساکارید در هرکیلوگرم غذا تهیه شدند. در انتهای تحقیق پارامترهای رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن سین بیوتیک (پروبیوتیک پروتکسین و پریبیوتیک مانان الیگوساکارید) به جیره بهطور معنیداری باعث افزایش رشد، بهبود ضریب تبدیل غذا، افزایش بازماندگی و بهبود ترکیبات لاشه شد (05/0P<). همچنین نتایج حاکی از اثر متقابل معنیدار بین پروبیوتیک پروتکسین و پری بیوتیک مانان الیگوساکارید جیره بر شاخصهای رشد و ترکیب بدن بود (01/0P<). بهترین نتیجه از افزودن 1 گرم پروتکسین + 3 گرم مانان الیگوساکارید در هر کیلوگرم غذای بود که میتواند عملکرد رشدو ترکیب شیمیایی لاشه را در میگوی پاسفید غربی بهبود بخشد. |
|
واژههای کلیدی: میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)، مانان الیگوساکارید، پروتکسین، رشد، ترکیب بیوشیمیایی لاشه. |
|
متن کامل [PDF 707 kb]
(1457 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|