[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 3 - ( 3-1393 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 43-51 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرهای جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با روغن‌های گیاهی (روغن سویا و خرما) بر شاخص‌های رشد، تغذیه و بقاء در کپور معمولی (Cyprinus carpio)
راضیه دلاوریان، علی آبرومند ، سعید ضیائی نژاد، مهران جواهری بابلی
چکیده:   (825 مشاهده)
در این تحقیق اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن‌های گیاهی بر شاخص‌های رشد، تغذیه و بقاءماهی کپور معمولی( Cyprinus carpio ) به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 240 قطعه بچه ماهی کپور با میانگین وزنی 5/0±20 گرم تحت 4 تیمار با جیره غذایی ایزونیتروژنیک و ایزولیپیدیک حاوی 10 درصد روغن، تغذیه شدند. تیمار شاهد با جیره‌ای که 100 درصد چربی آن به وسیله روغن ماهی تأمین شده بود تغذیه شدند. تیمار دوم با جیره‌ای که 100 درصد چربی آن به وسیله روغن سویا، تیمار سوم با جیره‌ای که 100 درصد چربی آن به وسیله روغن خرما و تیمار چهارم با جیره‌ای که 50 درصد آن به وسیله روغن سویا و 50 درصد دیگر آن به وسیله روغن خرما تأمین شده بود، تغذیه شدند. مطابق با نتایج حاصل از بیومتری در پایان دوره، شاخص‌های رشد همچون درصد افزایش وزن بدن (BWG)، افزایش وزن روزانه (DWG) و درصد نرخ رشد (SGR)، در تیمار تغذیه شده با روغن ماهی به طور معنی داری کمتر بود و تیمار چهارم در هر سه شاخص بیشترین رشد را نشان داد (05/0>P). شاخص‌های تغذیه‌ای از جمله نسبت تبدیل غذایی در تیمار تغذیه شده با روغن ماهی از گروه‌‌های دیگر بیشتر بود و بهترین نرخ FCR در تیمار تغذیه شده با روغن سویا و خرما دیده شد (05/0>P) در حالی که هیچ اختلاف معنی داری در بازده تبدیل غذایی (FCE)، شاخص کبدی (HI) و شاخص احشائی (VI) در بین تیمار‌های مختلف مشاهده نشد (05/0
واژه‌های کلیدی: کپور معمولی (Cyprinus carpio)، روغن ماهی، روغن سویا، روغن خرما، شاخص‌های رشد
متن کامل [PDF 657 kb]   (425 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۲۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

دلاوریان راضیه، آبرومند علی، ضیائی نژاد سعید، جواهری بابلی مهران. اثرهای جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با روغن‌های گیاهی (روغن سویا و خرما) بر شاخص‌های رشد، تغذیه و بقاء در کپور معمولی (Cyprinus carpio). نشریه توسعه آبزی پروری. 1393; 8 (3) :43-51

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-45-fa.html

دوره 8، شماره 3 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 801 queries by yektaweb 3568