[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 3 - ( 3-1393 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 31-41 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح مختلف غذایی روتیفر Brachionus plicatilis و ناپلیوس آرتمیا parthenogenetica Artemia بر میزان رشد و بازماندگی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)
کوروش حدادی مقدم ، ذبیح اله پژند، محمود محسنی، فروزان چوبیان
چکیده:   (861 مشاهده)
پژوهش‌ حاضر جهت تاثیر سطوح مختلف غذایی روتیفر Brachionus plicatilis و ناپلیوس آرتمیا بر میزان رشد و بازماندگی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در4 تیمار به تفکیک شامل100% ناپلیوس آرتمیا (تیمار شاهد)، 75% ناپلیوس آرتمیا + 25% روتیفر (تیمار2)، 50% ناپلیوس‌ آرتمیا+50%‌ روتیفر(تیمار3) و 75% روتیفر+ 25% ناپلیوس‌ آرتمیا (تیمار4) با سه تکرار در هر تیمار به مدت 11 روز در شرایط یکسان پرورشی‌ انجام شد. لاروها پس از جذب کیسه زرده و شروع تغذیه فعال با تراکم 500 ‌ عدد در مخازن 60 لیتری‌ معرفی ‌شدند. میانگین دمای آب در مدت آزمایش 5/0±22 درجه سانتی‌گراد، میزان اسیدیته 2/0±2/8 و میزان اکسیژن محلول 3/0± 5/9 میلی‌گرم در لیتر بود. غذادهی لاروها طی شش نوبت و تا حد سیری انجام شد. نتایج نشان داد که کارایی رشد و غذا در لاروهای 3 روزه تغذیه شده با تیمار 3 به طور معنی‌داری نسبت به تیمار2 بالاتر بود (05/0≤ P). در صورتی‌که اختلاف معنی دار آماری در شاخص-های فوق‌الذکر در تیمارهای 3 و 4 مشاهده نشد. همچنین تیمار4 بالاترین درصد بازماندگی را به خود اختصاص داد. نتایج حاصل از تجزیه لاشه لاروها حاکی از آن بود که بیشترین درصد پروتئین و چربی در تیمار شاهد مشاهده گردید هر چند اختلاف معنی‌دار آماری بین تیمارهای مختلف ملاحظه نگردید (05/0≥ P). با توجه به نتایج حاصله می‌توان بیان نمود تغذیه لاروهای 3 تا 7 روزه تاسماهی ایرانی با جیره غذای زنده محتوی 75 درصد روتیفر و 25 درصد ناپلیوس آرتمیا از روند رشد،کارایی غذا، درصد بازماندگی و ترکیبات بیوشیمایی بهتری را نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند.
واژه‌های کلیدی: آرتمیا، روتیفر، رشد، بازماندگی، تاسماهی ایرانی
متن کامل [PDF 681 kb]   (362 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۲۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

حدادی مقدم کوروش، پژند ذبیح اله، محسنی محمود، چوبیان فروزان. تاثیر سطوح مختلف غذایی روتیفر Brachionus plicatilis و ناپلیوس آرتمیا parthenogenetica Artemia بر میزان رشد و بازماندگی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1393; 8 (3) :31-41

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-44-fa.html

دوره 8، شماره 3 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.055 seconds with 801 queries by yektaweb 3571